Acasa | Revista Pici | Comenzi | Fotomodel | Expozitie | Contact Concurs | Inscriere | Intra ca membru  

Inaltarea Domnului

Pentru ca Pastele nu cade, in fiecare an, in aceeasi zi, nici Inaltarea Domnului nu este sarbatorita intr-o data fixa, raportandu-se anual la ziua Invierii. Caci, dupa cum a ramas scris in Evanghelii, la patruzeci de zile de la Inviere, Domnul nostru Iisus Hristos s-a inaltat la ceruri, unde sta de-a dreapta Tatalui. Iar acest eveniment este pomenit in fiecare an de catre toti crestinii, fiind considerat o sarbatoare foarte importanta, fixata pentru 2005 pe 9 iunie.

Se stie ca, dupa Inviere, Mantuitorul s-a aratat de mai multe ori, in diferite locuri, ucenicilor Sai si altor persoane. Prima care L-a vazut a fost Maria Magdalena, pe care apostolii nu au crezut-o, pana ce nu L-au vazut ei insisi pe Iisus. El a venit in mijlocul lor, le-a vorbit, ba chiar a stat cu ei la masa si a mancat, pentru a le dovedi ca nu este o stafie, ci a inviat cu adevarat. Iar unuia dintre apostoli, lui Toma, zis si Necredinciosul, pentru ca s-a indoit de Inviere, Hristos i-a spus sa-i atinga urmele cuielor de pe maini si rana din coasta si sa creada. Iar Toma, inchinandu-se inaintea Lui, a fost convins de aceste dovezi.

Aratandu-se ucenicilor dupa Inviere, Iisus i-a binecuvantat, spunandu-le “Pace voua!” si le-a fagaduit ca le va trimite pe Duhul Sfant, Mangaietorul, care va fi intotdeauna cu ei. El le-a reamintit ca si moartea si Invierea Sa trebuiau sa se intample pentru a se implini proorocirile Vechiului Testament si mai ales pentru a se reusi mantuirea oamenilor, pentru care a venit in lume.

In a patruzecea zi de la Inviere, Mantuitorul s-a aratat din nou ucenicilor Sai si, luandu-i cu El, au iesit din Ierusalim. Urcand pe Muntele Maslinilor, le-a vorbit pentru ultima data. El le-a poruncit sa nu se departeze de cetate pana cand nu vor primi pe Duhul Sfant; iar apoi sa propovaduiasca Sfanta Evanghelie la toate popoarele, in intreaga lume, pentru mantuirea tuturor. Pe urma, ridicandu-si mainile, i-a binecuvantat pe toti. Si pe cand ii binecuvanta, iar ei I se inchinau, s-a inaltat la cer; un nor L-a acoperit privirii lor si nu L-au mai vazut.

Doi ingeri imbracati in haine albe s-au ivit atunci langa ucenici, spunandu-le ca Mantuitorul s-a inaltat la Tatal cel ceresc si ca va veni, tot astfel, la sfarsitul veacurilor, sa judece pe toti oamenii dupa faptele lor.

Odata cu Inaltarea Domnului, sarbatorim si Ziua Eroilor, aducandu-ne aminte cu aceasta ocazie de toti cei care si-au dat viata pentru credinta si adevar, pentru libertate si dreptate. Nu intamplator a fost aleasa tocmai ziua Inaltarii, ci in credinta ca sufletele celor drepti, sufletele eroilor care au patimit si s-au jertfit, se bucura in Imparatia cerurilor de slava lui Dumnezeu si ne calauzesc pasii si noua, celor de pe pamant.POTI MERGE
GRATIS LA
DISNEYLAND
TAINELE SPORTULUI MINTII TAINELE
SPORTULUI
MINTII
SCOALA
DE FOTBAL
PENTRU COPII
TORTURI
PENTRU
ANIVERSARI
Copyright Editura IMPRIMA Conditii si drepturi de autor

Online: 4 utilizatori
Membri: