Acasa | Revista Pici | Comenzi | Fotomodel | Expozitie | Contact Concurs | Inscriere | Intra ca membru  

Familia Weasley


Materialul de fata a fost scris de realizatorii site-ului www.HarryPotter.as.ro


Familia Weasley este - cu siguranta - cea mai importanta familie din seria Harry Potter. Desi are o istorie lunga in lumea magica, familia Weasley se evidentiaza in comunitatea din care face parte printr-o serie de contradictii: traditie si saracie, apartenenta la lumea magica, dar si apropiere de lumea reala etc. Scriitoarea J. K. Rowling a creat prin intermediul reprezentantilor acestei familii unul dintre primele modele care dovedesc faptul ca lumea imaginara a vrajitorilor nu este nici pe departe perfecta si idilica, asa cum pare la prima vedere, in cadrul ei existand temeri, nedreptati, probleme si tensiuni.

Ron Weasley a fost cel mai bun prieten al lui Harry inca din primul an la Hogwarts. Cu un par roscat aprins (o trasatura de familie), inalt si slab, Ron este un excelent jucator de sah, dovedind din plin acest lucru in primul an la Hogwarts, atunci cand, impreuna cu Harry si Hermione, au reusit sa treaca de proba creata de profesoara McGonagall pentru apararea pietrei filozofale. Membru al Casei Cercetasilor, Ron simte in permanenta presiunea exercitata de reusitele fratilor sai mai mari, si ei elevi in anii trecuti in cadrul aceleiasi Case. Ron a fost mereu foarte apropiat de Harry, oferindu-i ajutor in multe situatii grele, cei doi trecand impreuna prin nenumarate peripetii. Descoperirea pietrei filozofale, a camerei secrete, aflarea adevarului despre Lupin si Peter, lupta contra Devoratorilor Mortii de la Ministerul Magiei sunt doar cateva situatii in care Ron si-a demonstrat calitatile si caracterul.

Pentru perioada anului patru, insa, scriitoarea accentueaza si unele defecte ale lui Ron, uneori invidios, alteori egoist, aproape mereu insa un altruist, prieten adevarat. Rezultatele obtinute la scoala il propulseaza pe Ron in postul onorant de a fi Perfect al Cercetasilor in anul cinci la Hogwarts, fapt ce aduce un sprijin moral pentru parintii sai, aflati sub o imensa presiune ca membri ai Ordinului Phoenix. In relatia cu Hermione, Ron pare a fi indragostit si timid, fapt ce il face sa isi ascunda sentimentele, avand un comportament rautacios si ironic fata de ea.

Parintii lui Ron, Molly si Arthur Weasley, reprezinta pentru Harry un ideal de familie in care si-ar fi dorit sa creasca. Desi resursele financiare ale familiei sunt extrem de reduse, cei doi soti reusesc din plin sa le ofere copiilor lor o educatie foarte buna, acestia inregistrand perfomante deosebite la scoala sau la locul de munca. Arthur este un admirator declarat al tehnologiei lumii reale, functionar in cadrul Ministerului Magiei, membru de baza al Ordinului Phoenix. Bazandu-se pe functia sa din Minister, Arthur isi asuma un risc foarte mare prin actiunile sale in cadrul Ordinului si prin sprijinul acordat lui Dumbledore. Molly Weasley, de asemenea membru in Ordinul Phoenix, este in acelasi timp o mama responsabila si severa cu copiii sai, dar afectuoasa cu Harry, pe care il considera ca pe propriul sau fiu. Diferiti ca temperament, sotii Weasley au cucerit simpatia fanilor prin felul lor sincer de a fi, bunatatea lor, dar si prin comicul discutiilor dintre ei.

Colegi cu Harry, gemenii Weasley sunt personajele cele mai buclucase ale seriei. Mereu pusi pe sotii, gata oricand sa joace o farsa cui se nimereste, Fred si George Weasley influenteaza, prin felul lor de a fi, starea de spirit a celor din jur. Cu inclinatie comerciala, in finalul cartii Ordinul Phoenix, cei doi parasesc un Hogwarts cuprins de tirania oamenilor loiali maleficului Voldemort, impinsi de spiritul de libertate si de independenta ce ii caracterizeaza.

Ginny Weasley este singura fiica a sotilor Weasley. Pe parcursul celor cinci carti ale seriei, Ginny si-a conturat tot mai mult personalitatea, trecand de la felul ei de a fi timid - pe cand era in anul intai la Hogwarts, catre stapanirea de sine si puterea psihica aratata in cartea a cincea. Indragostita inca de la inceput de Harry, Ginny a jucat un rol extrem de important in subiectul cartii Camera Secretelor, fiind salvata de Harry de la moarte si, cu siguranta, si in urmatoarele carti, J. K. Rowling ne va rezerva surprize in ceea ce o priveste.

Percy, Bill si Charley Weasley sunt fratii mai mari ai lui Ron, cei care, prin rezultatele lor inregistrate in timpul anilor petrecuti la Hogwarts, au creat pentru acesta o presiune foarte mare, o motivatie de a se lupta sa le calce pe urme. Despre Charley, fost capitan la Vajhat, stim ca lucreaza in Romania, ocupandu-se cu studiul dragonilor. Bill Weasley a fost Sef de Casa la Cercetasi, lucrand, dupa terminarea studiilor in cadrul filialei bancii Gringotts din Egipt. Percy Wasley este singurul despre care nu se pot spune foarte multe lucruri bune. In discordanta cu rezultatele foarte bune la invatatura, caracterul lui Percy este, insa, unul egoist, trufas, fara coloana vertebrala. Se opune familiei sale atunci cand aceasta participa la actiunile Ordinului Phoenix, incercand sa le dejoace planurile.

Fanii spera, insa, o schimbare din partea lui Percy in cartile care urmeaza, in ideea ca acesta sa fi fost, de fapt, pe tot parcursul cartii a cincea, un om infiltrat de Dumbledore in randurile ministerului aservit, prin actiuni, lui Voldemort.

Sotii Weasley - impreuna cu cei 7 copii ai lor - constituie pentru Harry un sprijin in incercarile prin care trece, doamna Weasley fiind, prin atasamentul sau fata de Harry, o a doua mama, sustinandu-l de foarte multe ori prin afectiune si bunatate. Insasi autoarea seriei Harry Potter vorbeste cu mare placere despre membrii familiei Weasley, amintind ca ei sunt o familie asa cum ea nu a avut norocul sa o aiba in totalitate.


 • Imaginile prezentate sunt ©Warner Bros
 • Drepturile de publicare a cartilor Harry Potter in Romania apartin Editurii Egmont


 • POTI MERGE
  GRATIS LA
  DISNEYLAND
  TAINELE SPORTULUI MINTII TAINELE
  SPORTULUI
  MINTII
  SCOALA
  DE FOTBAL
  PENTRU COPII
  TORTURI
  PENTRU
  ANIVERSARI
  Copyright Editura IMPRIMA Conditii si drepturi de autor

  Online: 5 utilizatori
  Membri: