Acasa | Revista Pici | Comenzi | Fotomodel | Expozitie | Contact Concurs | Inscriere | Intra ca membru  

Sirius Black


Materialul de fata a fost scris de realizatorii site-ului www.HarryPotter.as.ro“Nu mai poti face nimic, Harry … nimic … a murit”. Sunt cuvintele care au adus o imensa dezamagire si tristete milioanelor de fani din intreaga lume.


Aceste cuvinte anuntau, in a cincea carte a seriei Harry Potter, ca Sirius Black disparuse si nu avea sa mai revina, iar acest fapt a declansat printre site-urile de Internet ale fanilor din intreaga lume cea mai mare dezbatere de la inceputul fenomenului Harry Potter. Dar cine este acest Sirius Black si cum a ajuns acest personaj de poveste sa cucereasca simpatia atator fani?

Provenind din faimoasa familie Black, o familie renumita atat datorita traditiei si bogatiei ei, dar si din cauza membrilor sai cruzi si rai, Sirius a fost inca de mic copil un rebel, opunandu-se actiunilor familiei sale si dovedindu-si inca de atunci caracterul bun si curajul nemasurat. In anii petrecuti la Hogwarts, Sirius a demonstrat in egala masura spirit de aventura si nesabuinta nestapanita. Alaturi de cei mai buni prieteni ai sai, James Potter si Remus Lupin, el a facut parte din grupul care a creat Harta Strengarilor, o harta cu calitati magice care arata pozitia persoanelor care se deplasau prin Hogwarts si prin imprejurimi. Animagus - nedeclarat - inca de pe vremea cand era in anul cinci la Hogwarts, Sirius se poate transforma in orice moment intr-un caine mare si poate de aici i se trag si poreclele binecunoscute: Amprenta (Padfoot) si Snuffles.

Relatia de prietenie cu James Potter se continua si dupa terminarea studiilor, devenind nasul lui Harry si principalul sprijin al sotilor Potter in acele vremuri intunecate. Moartea lui Lily si James marcheaza pentru Sirius inceputul unor ani ingrozitori.

Desi, in tinerete, Sirius a fost un barbat foarte frumos si distins, inalt, cu un par negru, problemele ultimilor ani au lasat o amprenta nefericita asupra sa. Inchis pe nedrept timp de 12 ani la inchisoarea Azkaban, in urma unei inscenari realizate de Peter, cel care candva ii fusese prieten, Sirius este acum un om marcat de suferinta: ochii ii sunt tristi, fata supta, dintii distrusi de viata in detentie. Evadarea de la Azkaban nu ii aduce, dupa cum era de asteptat, prea multe bucurii, autoritatile punand imediat un premiu pe capul sau, intreaga comunitate de vrajitori considerandu-l pe nedrept un criminal periculos. Nevoit sa se ascunda in permanenta , Sirius nu mai poate participa decat cu eforturi si riscuri maxime la evenimentele importante legate de Ordinul Phoenix.

Iubirea pentru Harry trezeste in el omul cu suflet deosebit care fusese candva. Cautand mereu sa-i fie alaturi, Sirius devine in scurt timp sfatuitorul lui Harry, un sprijin important in momentele de cumpana prin care pustiul trece. Este langa el dupa proba a treia a Turnirului, la spital, il sustine pe tot parcursul anului cinci.

Unic mostenitor al familiei Black, Sirius se intoarce in casa in care a copilarit, ascunsa in Londra printr-o magie ce ii impiedica pe musafirii nepoftiti sa o gaseasca. Transforma aceasta casa, ce inca poarta amprenta atrocitatilor comise de familia sa, in cartierul general al Ordinului Phoenix. Aceasta casa ii devine, insa, loc de detentie, intrucat atat oamenii maleficului Cap-de-mort, cat si majoritatea comunitatii vrajitorilor sunt pe urmele sale.

Sfarsitul celei de-a cincea carti a seriei Harry Potter aduce, o data cu marea lupta de la Ministerul Magiei contra maleficilor Devoratori ai mortii, un sfarsit tragic pentru un om nefericit, Sirius disparand intr-un loc ce pare a fi fara intoarcere: valul intunecat, un loc al umbrelor. Aceasta disparitie a ridicat o serie de controverse nascute mai ales din dorinta si speranta fanilor ca Sirius sa nu fi disparut pentru totdeauna. Aceste sperante au fost recent alimentate chiar de scriitoarea J. K. Rowling, care a vorbit despre Sirius ca despre un personaj in viata, lasand loc pentru multe speculatii. Ipoteze mai mult sau mai putin intemeiate sustin ca aceasta disparitie ar fi o inscenare care sa il scoata pe Sirius de sub atentia urmaritorilor sai si sa-i redea o viata cu adevarat libera. Un alt indiciu in acest sens ar fi faptul ca dupa respectivul val se auzeau voci, fapt ce ar contrazice o disparitie definitiva.

A murit cu adevarat Sirius, sau in cartile viitoare Harry il va revedea? Sunt intrebari la care doar autoarea va putea raspunde. Si cu siguranta o va face.


 • Imaginile prezentate sunt ©Warner Bros
 • Drepturile de publicare a cartilor Harry Potter in Romania apartin Editurii Egmont


 • POTI MERGE
  GRATIS LA
  DISNEYLAND
  TAINELE SPORTULUI MINTII TAINELE
  SPORTULUI
  MINTII
  SCOALA
  DE FOTBAL
  PENTRU COPII
  TORTURI
  PENTRU
  ANIVERSARI
  Copyright Editura IMPRIMA Conditii si drepturi de autor

  Online: 2 utilizatori
  Membri: