Acasa | Revista Pici | Comenzi | Fotomodel | Expozitie | Contact Concurs | Inscriere | Intra ca membru  

Shrek, un capcaun simpatic


Materialul de fata a fost scris de realizatorii site-ului www.NordExpres.ro


Nimeni nu mai vazuse pana acum un capcaun atat de amuzant si cu o inima atat de mare precum Shrek. Si totusi, cele doua filme de desene animate “Shrek” exact asta prezinta, intr-un cadru deosebit de atractiv pentru toate varstele. O poveste de iubire, plina de romantism, in care se schimba toate standardele; nimic nu mai este asa cum stiam noi: Fat-Frumos este bun, dar urat, iar oponentul sau este mereu rau, dar frumos.

Creatorul lui Shrek este William Steig (1907 - 2003), celebrul autor de benzi desenate, supranumit Regele desenelor animate. In anul 1990, Steig a publicat o carte de benzi desenate intitulata "Shrek!", iar in anul 2001 compania Dreamworks a transpus pe marele ecran frumoasa poveste a simpaticului capcaun. Succesul extraordinar repurtat in intreaga lume i-a adus, pe langa admiratie, o serie de premii de exceptie, printre care un Oscar in 2002, dar si premii Annie si BAFTA. Spre bucuria tuturor, Dreamworks a scos in 2004 a doua parte a deja celebrei povesti de animatie, "Shrek 2".

Shrek este un capcaun, o creatura morocanoasa, care locuieste in mlastina, intr-o casuta, si care se trezeste invadat de o serie de alte personaje de poveste: cei trei purcelusi, lupul din Scufita Rosie, trei soricei orbi si multi altii, cu totii izgoniti din regatul Lordului Farquaad. Evident deranjat de musafirii nepoftiti, capcaunul porneste catre castelul Lordului Farquaad, insotit de simpaticul Magarus, unde afla care este conditia ca viata sa sa revina la normal: trebuie sa o salveze pe printesa Fiona de fiorosul dragon ce o pazeste si sa o aduca Lordului Farquaad.

Povestea se deruleaza intr-o perfecta combinatie de parodie, suspans si amuzament, cucerind si captand intreaga atentie a celui care priveste. Printesa Fiona se dovedeste a avea un mare secret, ce o apropie foarte mult de capcaunul nostru.

Cel mai simpatic personaj al primului film Shrek este, insa, probabil, Magarusul, un guraliv fara pereche, total opus ca si caracter posacului capcaun. Vocea inconfundabila a lui Eddie Murphy, celebru actor de film american, aduce un plus de farmec acestui personaj, un sprijin al capcaunului, fara de care intreaga lor aventura nu s-ar fi putut termina cu bine. Magarusul canta foarte bine, este un optimist incurabil si isi gaseste iubirea exact acolo unde se asteapta mai putin. Si, ca in orice poveste cu Feti-Frumosi si printese, apare si Dragonul cel fioros, gata mereu sa il pedepseasca crunt pe acel cutezator care indrazneste sa ii calce teritoriul. Dar, supriza, acesta este ... o Dragonita.

Shrek aduce - pe langa povestea superba a capcaunului si a celor apropiati lui - si un mesaj celor care vad filmul: conteaza felul de a fi, caracterul curat si bunatatea sufletului mai mult decat aspectul exterior.

Si daca prima parte a oferit o poveste electrizanta, plina de surprize si umor, nici partea a doua nu putea fi altfel. Shrek revine, alaturi de Fiona si Magarus, intr-o poveste in care are de luptat cu capcanele intinse de ... Zana cea buna si de baiatul acesteia, Fat-Frumos. Capcaunul are, insa, un nou si important aliat: Motanul Incaltat, un cavaler viteaz, gata oricand sa-si apere cu onoare prietenii. Intorsi din luna de miere, Shrek si sotia sa ii viziteaza pe parintii Fionei. Se pare ca acestia, insa, nu sunt multumiti de faptul ca fata lor este casatorita cu un capcaun. Pe parcursul aventurii, Shrek incearca si reuseste sa se schimbe intr-un asa fel, de neimaginat pentru un capcaun. Personaje din prima parte revin si aici, apar si altele noi, printre care parintii Fionei, Pinocchio, sora cea vitrega.

Si fiindca nimic nu este la intamplare, lupul cel rau, cei trei purcelusi, dragonita si omul de turta dulce, pe care capcaunul i-a ajutat in prima parte, ii salveaza pe simpaticii nostri eroi. Finalul este, din nou, unul fericit: binele triumfa.

"Shrek 2" a beneficiat, de asemenea, de vocile unor inconfundabili actori (printre care Antonio Banderas, Eddie Murphy, Cameron Diaz, Mike Myers) si a inregistrat un succes cel putin la fel de mare ca acela al primei parti.

Mesajul lui "Shrek 2" este, repetam, unul moral: nimeni nu trebuie sa se rusineze de ceea ce este, important este sa fii cinstit, curajos si sa iti ajuti prietenii atunci cand acestia au nevoie de tine.


 • Imaginile prezentate sunt ©DreamWorks


 • POTI MERGE
  GRATIS LA
  DISNEYLAND
  TAINELE SPORTULUI MINTII TAINELE
  SPORTULUI
  MINTII
  SCOALA
  DE FOTBAL
  PENTRU COPII
  TORTURI
  PENTRU
  ANIVERSARI
  Copyright Editura IMPRIMA Conditii si drepturi de autor

  Online: 3 utilizatori
  Membri: