Acasa | Revista Pici | Comenzi | Fotomodel | Expozitie | Contact Concurs | Inscriere | Intra ca membru  

Filmul Harry Potter si Pocalul de foc


Materialul de fata a fost scris de realizatorii site-ului www.HarryPotter.as.ro"El e la Hogwarts, el e la Hogwarts!" - murmurase Sirius Black, inainte de a evada din celula intunecoasa de la Azkaban, acolo unde fusese intemnitat de peste 12 ani.


Asteptat de fani mai bine de un an, cel de-al patrulea film al seriei Harry Potter a generat, peste tot in lume, recorduri de incasari inca de la premiera si un succes ce a depasit cu mult filmul precedent. Si toate aceste performante au fost inregistrate in conditiile in care bugetul alocat recentului film a fost mult mai mic decat al precedentelor. In Pocalul de foc (Goblet of Fire), Harry, acum in varsta de 14 ani, se confrunta cu probleme si situatii mai complexe, subiectul fiind de-a dreptul fascinant.

Filmul debuteaza cu imagini prezentand un vis al lui Harry, un vis ce reflecta insa o realitate trista si inspaimantatoare: Lordul Cap-de-mort este pe cale sa se intoarca. Amenintarea vine in vis, dar - din pacate - se va resimti si in realitate. Dupa aceste momente tensionate, ne este prezentata atmosfera finalei Cupei Mondiale de Vajthat, finala ce se joaca intre Irlanda si Bulgaria. Pentru cei care inca nu stiu, sa spunem ca vajthatul este un joc, specific lumii lui Harry Potter, jucat pe maturi. Echipele au cate 7 componenti, iar regulile sunt inspirate, dar un pic deosebite, de cele ale fotbalului: prin marcarea unui gol, echipa castiga 10 puncte, iar meciul se termina in momentul in care cautatorul unei echipe prinde hotoaica (o mingiuta aurie, cu aripioare).

Harry se afla in cel de-al patrulea an la Hogwarts si are - se pare - in fata cele mai dificile momente din viata sa, dar si primele preocupari romantice. Scoala debuteaza intr-un mod cu totul deosebit, pentru ca Turnirul celor Trei Vrajitori va avea loc in acel an, intreaga activitate de la Hogwarts fiind influentata de acest lucru, punctul culminant urmand sa fie confruntarea reprezentantilor celor mai importante trei scoli de magie din lume: Hogwarts, Beauxbatons si Durmstrang. La castel, sosesc delegatiile scolii Durmstrang (se presupune ca este o scoala ce isi are locatia undeva prin nord) si cei ai scolii Beauxbatons - avand sediul in Franta.

Compus din trei probe extrem de dificile, ce le pune in mod serios probleme competitorilor, Turnirul se constituie, in esenta sa, in calea perfecta de a aduce in legatura elevii din diverse zone geografice, incurajand comunicarea si buna intelegere, evidentiind totodata performanta si calitatile competitorilor. Spre surpriza tuturor, Harry este unul dintre reprezentantii scolii Hogwarts, fapt ce ii atrage deopotriva invidia celorlalti, dar si o multitudine de alte probleme si complicatii.

Probele Turnirului se dovedesc a fi pentru toti competitorii extrem de periculoase si pline de neprevazut, punandu-le de foarte multe ori vietile in pericol. Pe langa probele efective ale Turnirului, Harry trece printr-o serie de incercari emotionale, provocate atat de cei din jurul sau (Ron, Hermione, Cho Chang, Draco,) dar si de legatura inexplicabila pe care o are cu nefastul vrajitor Voldemort (Cap-de-mort). Harry are o serie de vise neobisnuite, in care vede scene din jurul acestuia, vise ce vor prevesti, intr-un anumit mod, un eveniment deosebit de grav ce va avea loc in finalul filmului.

Apropierea Balului de Craciun este o ocazie pentru baietii de la Hogwarts sa isi invite colegele si sa treaca peste emotiile primului pas intr-o seara romantica pentru unii, sau nefericita - pentru altii.

Filmul, productie Warner Bros, dureaza 147 de minute si - regizat de Mike Newel - are scene de basm, prezentand confruntari cu dragoni, oameni ai marii, labirint magic, intamplari pline de umor, dar si scene inspaimantatoare pentru cei mai mici dintre spectatori. Mai ales ca, in final, cineva este ucis, iar Lordul Cap-de-mort se intoarce.

Ajuns la 16 ani, Daniel Radcliffe este un Harry Potter perfect in acest film, reusind sa vrajeasca inimile multor tinere fete din intreaga lume. Ceilalti indragiti colegi ai sai, Rupert Grint si Emma Watson, dar si actorii adulti (printre care Alan Rickman, Maggie Smith, Miranda Richardson) au creat impreuna, pe marele ecran, scoala Hogwarts si lumea fantastica imaginata de talentata scriitoare J. K. Rowling.


 • Imaginile prezentate sunt ©Warner Bros
 • Drepturile de publicare a cartilor Harry Potter in Romania apartin Editurii Egmont


 • POTI MERGE
  GRATIS LA
  DISNEYLAND
  TAINELE SPORTULUI MINTII TAINELE
  SPORTULUI
  MINTII
  SCOALA
  DE FOTBAL
  PENTRU COPII
  TORTURI
  PENTRU
  ANIVERSARI
  Copyright Editura IMPRIMA Conditii si drepturi de autor

  Online: 2 utilizatori
  Membri: