Acasa | Revista Pici | Comenzi | Fotomodel | Expozitie | Contact Concurs | Inscriere | Intra ca membru  

Expresul de Pol


Materialul de fata a fost scris de realizatorii site-ului www.NordExpres.ro


Mai sunt oare copii care nu cred in existenta lui Mos Craciun? Exista prichindei care pun la indoiala faptul ca, in ajunul Craciunului, mosul vine cu daruri, aducand copiilor din intreaga lume cadouri, calatorind intr-o sanie zburatoare trasa de reni? Oricat de ciudat vi se poate parea, exista si copii care au astfel de indoieli. In filmul de animatie Expresul de Pol cunoastem un baietel din New Jersey, America, pentru care Mos Craciun pare mai degraba o legenda decat o realitate. In timp ce sora sa crede si asteapta cu nerabdare venirea mosului, eroul nostru pandeste din patul sau, incercand sa surprinda orice zgomot, pentru a se convinge odata pentru totdeauna daca Mos Craciun exista sau nu. Spre suprinderea lui, insa, cu 5 minute inainte de miezul noptii, in fata casei sale opreste un tren, Expresul de Pol. Tren care merge la ... Polul Nord, casa lui Mos Craciun.

Odata suit in tren, baiatul intalneste aici alti copii, urcati ca si el in Expres, din dorinta de a descoperi misterul acestui tren magic si cu speranta ca, la sfarsitul calatoriei, il vor cunoaste pe Mos Craciun.

Pentru fiecare dintre copii, urcarea in tren reprezinta un pas urias catre aventura ce va urma. Caci, la sfarsit de drum, fiecare dintre micii calatori trebuie sa se intoarca acasa cu lectia invatata. Este o lectie de viata, nu o lectie asemenea celor ce sunt predate in mod obisnuit la scoala... Pentru ca, pe langa cunostintele pe care orice copil trebuie sa le deprinda la scoala, mai este nevoie sa isi modeleze si caracterul, sa se formeze ca persoana curajoasa, de incredere, corecta, sigura de sine.

Alaturi de eroul nostru, in tren se mai afla o fetita simpatica, un baiat singuratic si inca unul ce pare a fi Domnul Stie-Tot. Cu totii trec printr-o serie de peripetii pana sa soseasca la Polul Nord: din momentul in care eroul nostru urca in tren, trage semnalul de alarma si pana la acela in care trenul deraiaza de pe sine si ajunge pe un lac inghetat. Dar dupa ce toate problemele sunt depasite si datorita curajului si calitatilor calatorilor sai, Expresul ajunge in orasul lui Mos Craciun, oras in care miile de spiridusi pregatesc plecarea acestuia catre casele copiilor care asteapta cadouri.

In urma acestei calatorii, eroina invata ca nu este deajuns sa fii inteligenta, sa ai cunostinte vaste, ci mai trebuie sa ai si curajul sa actionezi, sa iti impui parerile. Baiatul singuratic intelege ca se poate baza pe amici si ca prietenia este foarte importanta, iar pustiul atotstiutor realizeaza ca intotdeauna mai este ceva de invatat si de la ceilalti.

Orasul lui Mos Craciun, Domnul C - asa cum se semneaza el pe un biletel trimis eroului nostru, apare atat de maret, de luminos. Dupa un an de munca, spiridusii sarbatoresc plecarea lui Mos Craciun, incarcat cu daruri, catre copiii din intreaga lume.

The Polar Express este un film de animatie, produs de Image Movers, Warner Bros, dupa o poveste scrisa in anul 1985 de Chris Van Allsburg. Filmul a avut premiera in Romania in ajunul Craciunului trecut, intrunind aprecierile micilor spectatori. Totusi, filmul a fost si criticat de specialisti pentru ca in multe locuri seamana cu un joc pe calculator, lasand prea mult impresia de artificial. Nu trebuie, totusi, sa omitem imaginile si efectele speciale deosebite, faptul ca la realizarea acestora au lucrat timp de 3 ani peste 500 de specialisti in efecte vizuale. Faptul ca Tom Hanks interpreteaza, prin vocea sa, foarte multe roluri in acest film a fost, de asemenea, criticat: celebrul actor este si eroul principal, si tatal acestuia, Mos Craciun, mecanicul, vagabondul, zgarcitul.

Pentru cei mici, Expresul de Pol este un film despre Craciun si despre simbolurile lui. Pentru cei mai mari, insa, filmul este o poveste despre credinta in lucruri pe care nu le poti vedea sau intelege pe deplin si despre faptul ca trebuie sa ai curajul initiativei. La urma urmei, aceasta este morala: Nu conteaza unde merge trenul. Ceea ce conteaza este sa decizi sa te urci in el. Daca eroul filmului nu s-ar fi urcat in Expres, povestea nu ar mai fi existat.


 • Imaginile prezentate sunt ©Warner Bros


 • POTI MERGE
  GRATIS LA
  DISNEYLAND
  TAINELE SPORTULUI MINTII TAINELE
  SPORTULUI
  MINTII
  SCOALA
  DE FOTBAL
  PENTRU COPII
  TORTURI
  PENTRU
  ANIVERSARI
  Copyright Editura IMPRIMA Conditii si drepturi de autor

  Online: 2 utilizatori
  Membri: