Acasa | Revista Pici | Comenzi | Fotomodel | Expozitie | Contact Concurs | Inscriere | Intra ca membru  

Filmul Harry Potter si prizonierul din Azkaban


Materialul de fata a fost scris de realizatorii site-ului www.HarryPotter.as.ro"El e la Hogwarts, el e la Hogwarts!" - murmurase Sirius Black, inainte de a evada din celula intunecoasa de la Azkaban, acolo unde fusese intemnitat de peste 12 ani.


Exista numeroase dovezi in sensul ca el cauta sa il gaseasca si sa il omoare pe Harry Potter, asa ca intreaga comunitate a vrajitorilor incearca sa il ocroteasca. Viata lui Harry pare a fi intr-un pericol mare, si Ministerul a decis ca, in premiera, sute de dementori sa pazeasca imprejurimile Hogwarts-ului.

Pornind de la ideea ca acest al treilea film al seriei, Harry Potter si prizonierul din Azkaban, este un film mai serios, care reflecta schimbarile intervenite in personalitatea eroilor principali, regizorul Alfonso Cuaron ne-a introdus intr-o lume surprinzatoare, diferita de cea cu care primele doua filme ne obisnuisera. De fapt, inca de la inceputul filmului, un personaj indragit spune: “Esti intr-un pericol mare, Harry!“ si acesta ar putea fi considerat laitmotivul intregului film, deoarece pericolul il insoteste pe eroul principal, Harry Potter, de-a lungul celor 145 de minute cat dureaza pelicula. Harry este aruncat acum in mijlocul unor intamplari care se succed cu o iuteala ametitoare.

Fuga sa de la familia Dursley, calatoria cu Autobuzul Salvator, un autobuz magic ce se deplaseaza cu viteze fantastice, asigurand transportul in cazuri extreme, se termina la «Ceaunul Crapat», un han in care se intalneste cu chiar ministrul Magiei in persoana, cu Hermione Granger, prietena sa, si cu familia Weasley. Aici, Harry afla ca pericolul care il pandeste este foarte aproape si ca este reprezentat de Sirius Black, un detinut care a evadat din inchisoarea Azkaban, inchisoarea vrajitorilor, si care se presupune ca il cauta. Intreaga intriga a filmului este construita in jurul acestui Sirius Black, nas al lui Harry si fost prieten al parintilor acestuia. Ajuns un criminal periculos, fostul puscarias pare a fi pe urmele tanarului erou.

Harry trece printr-o serie de intamplari fantastice, joaca iar Vajthat pe matura, invata despre creaturi magice extrem de interesante, face fata cu mare dificultate intalnirii cu dementorii, petrece un an deosebit la Hogwarts. Finalul filmului ii gaseste pe Harry si prietena sa cea buna, Hermione, in situatia de a face o calatorie in timp si de a rezolva o situatie ce parea fara iesire.

Filmarile la Prizonierul din Azkaban au inceput inca din toamna anului 2003, iar premiera mondiala a avut loc pe 23 mai, la New York. Pe langa actorii deja cunoscuti si atat de indragiti ai primelor doua filme Harry Potter (Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Alan Rickman, Maggie Smith, Tom Felton etc.), noul film a beneficiat si de serviciile altor actori renumiti precum Gary Oldman (Sirius), David Thewlis (Lupin), Emma Thompson (Trelawney), Michael Gambon (Dumbledore).

O serie de efecte speciale impresioneaza in mod deosebit: zborul lui Buckbeak hipogriful, aparitiile dementorilor, jocul de Vajthat, patronusul, dar si imaginile obisnuite ale satului Hogsmeade - o bijuterie in miniatura, expresul de Hogwarts, imprejurimile castelului si ale colibei lui Hagrid. Atmosfera magica este accentuata de acordurile sonore scrise de extraordinarul compozitor John Williams.

Asteptat de fanii din intreaga lume aproape doi ani, al treilea film Harry Potter a fost cu siguranta un succes, care nu va fi intrecut - probabil - decat de urmatoarele filme ale seriei.


 • Imaginile prezentate sunt ©Warner Bros
 • Drepturile de publicare a cartilor Harry Potter in Romania apartin Editurii Egmont


 • POTI MERGE
  GRATIS LA
  DISNEYLAND
  TAINELE SPORTULUI MINTII TAINELE
  SPORTULUI
  MINTII
  SCOALA
  DE FOTBAL
  PENTRU COPII
  TORTURI
  PENTRU
  ANIVERSARI
  Copyright Editura IMPRIMA Conditii si drepturi de autor

  Online: 2 utilizatori
  Membri: