Acasa | Revista Pici | Comenzi | Fotomodel | Expozitie | Contact Concurs | Inscriere | Intra ca membru  

ECO-SCOALA: UN PROGRAM IDEAL PENTRU UN MEDIU MAI BUN

Eco-scoala este un program international care a avut ca punct de plecare ideea implicarii elevilor in rezolvarea problemelor locale de mediu. Proiectul urmareste ca acest program sa contribuie la cresterea gradului de constientizare a elevilor in privinta problemelor de mediu si a elementelor dezvoltarii durabile, prin studiu in clasa si actiuni concrete in cadrul scolii si comunitatii.

Eco-scoala are ca scop imbunatatirea calitatii mediului in scoala si in imprejurimile acesteia, iar cei implicati in program au posibilitatea afirmarii la nivel national prin castigarea unui premiu prestigios: Steagul Verde, dar si statutul de Eco-scoala. si, desigur, activitatile specifice programului reprezinta o alternativa ecologica, instructiva si interesanta de petrecere a timpului liber.

La nivel international, programul Eco-scoala este coordonat de Fundatia de Educatie pentru Mediul Inconjurator (F.E.E.), care reuneste organizatii neguvernamentale ce actioneaza la nivel national in domeniul educatiei pentru o dezvolatare durabila.

Eco-scoala a debutat ca program-pilot in anul 1994, cu sprijinul Comisiei Europene, iar acum se afla in diferite stadii de implementare in 24 de state europene si in Republica Africa de Sud, ingloband peste 7.000 de scoli participante si 2.360 de Eco-scoli. Desi sub alte denumiri (Green Schools, Eco-Scuole, Umweltschule etc.), programul se desfasoara in toate aceste tari dupa aceleasi reguli, cu aceleasi teme si urmarind aceiasi “7 pasi”, fiind sustinut la nivel international de Programul Natiunilor Unite pentru Mediu (UNEP).

In Romania, programul Eco-scoala a debutat in anul 1999, cu doar 5 scoli pilot, sub coordonarea Centrului Carpato-Dunarean de Geoecologie (CCDG), in calitate de membru asociat al FEE. Acum, 32 de judete sunt deja reprezentate in reteaua Eco-scoala, care numara peste 150 de scoli inscrise, 65 de participante si (doar) 10 Eco-scoli.

Una dintre aceste Eco-scoli este scoala nr. 3 “Bogdan Voda” din Campulung Moldovenesc (director: prof. Elena Catargiu, coordonatori program: inv. Nicoleta Bogos si prof. Paula Lamasanu), o institutie pe care si redactia revistei LUMEA COPIILOR o apreciaza intr-un mod cu totul deosebit. Iar imaginea alaturata este ilustrarea unei activitati Eco-scoala: elevul Ciprian Mandrila, reprezentantul echipajului clasei a III-a B, care a participat la Concursul “Minunea mea” cu lucrarea “Mica ferma” (foto) si creatia literara “Beneficiile apei”.

Programul Eco-scoala se desfasoara in Romania cu sprijinul Ministerului Educatiei si Cercetarii, Ministerului Apelor si Protectiei Mediului, Ministerului Industriei si Resurselor (Comisia Nationala pentru Reciclarea Materialelor) si al Comisiei Nationale UNESCO.POTI MERGE
GRATIS LA
DISNEYLAND
TAINELE SPORTULUI MINTII TAINELE
SPORTULUI
MINTII
SCOALA
DE FOTBAL
PENTRU COPII
TORTURI
PENTRU
ANIVERSARI
Copyright Editura IMPRIMA Conditii si drepturi de autor

Online: 2 utilizatori
Membri: