Acasa | Revista Pici | Comenzi | Fotomodel | Expozitie | Contact Concurs | Inscriere | Intra ca membru  

POVESTEA UNUI RECHIN
(SHARK TALE)

Nu exista - in intreg Reciful - pungas mai mare decat micutul pestisor Oscar! Si nici un sef mai temut decat rechinul Lino! Iar viata isi urmeaza cursul, atat pentru pestisori, cat si pentru rechini: fiecare pare ca isi cunoasca foarte bine locul sau in societate. Si totusi, Oscar nu este deloc multumit cu locul pe care lumea sa i l-a rezervat.

Vorbaret fara pereche, dar in egala masura simpatic si plin de entuziasm, Oscar se lasa tot timpul condus de impulsurile sale navalnice, intrand mai mereu in tot felul de incurcaturi. Nemultumit de conditiile de lucru de la serviciu, acolo unde munceste intr-o mare spalatorie pentru balene, Oscar nu reuseste sa se ridice la nivelul asteptarilor colegilor si sefilor, fiind mult prea neastamparat si rebel.

Nici macar reputatia tatalui sau, un brav lucrator in acea firma, nu il stimuleaza sa o apuce pe calea cea buna, iar asta ii da mai mereu de furca lui si celor care tin la el. De cele mai multe ori, norocul sau se numeste Angie, care nutreste o iubire ascunsa pentru Oscar si care este singura care reuseste sa il tempereze. Nu pentru mult timp insa... Caci soarta ii rezerva lui Oscar o imensa surpriza si o sansa pe care el a asteptat-o o viata intreaga: aceea de a deveni eroul intregii comunitati. El il cunoaste pe Lenny, un rechin vegetarian convins, fiu al temutului sef Lino. Lenny este si el in mijlocul unei incurcaturi din care nu vede deloc iesirea, fiind obligat de tatal sau sa inceapa sa vaneze si sa manance pestisori, fapt cu care fiul temutului personaj nu este de acord.

Fugind de acasa, Lenny se ascunde in zonele Recifului, unde pune la cale - impreuna cu Oscar - un plan prin care sa scape de urmarirea tatalui sau. Ei decid sa simuleze o confruntare directa, in care Oscar sa invinga, in ciuda diferentei foarte mari dintre dimensiunile lor. Planul merge foarte bine, dar cei doi isi dau seama in curand ca minciuna are picioare scurte si ca, in final, totul va fi dat in vileag. Iar acest final este unul plin de rasturnari de situatii si momente comice, sentimentele lor curate fiind singurele care ii ajuta sa treaca prin toate incercarile cu bine.

Si personajele considerate secundare aduc, de asemenea, un plus de farmec filmului, intregind peisajul in care se desfasoara actiunea. O cunoastem pe oportunista Lola, cea care reuseste sa ii atraga in mod nedrept si incorect atentia lui Oscar, atunci cand acesta este in perioada sa de succes, dar si pe Sykes, patronul spalatoriei unde Oscar lucreaza, un afacerist care stie mereu sa recunoasca o ocazie, atunci cand ea apare. Nu trebuie uitati nici Ernie si Bernie, doi angajati ai lui Sykes, cu un simt al umorului destul de ciudat, care ii creaza mereu dificultati lui Oscar.

Lansat la sfarsitul anului 2004, Povestea unui rechin (Shak Tale) s-a bucurat de o distributie de exceptie, foarte multi actori renumiti "imprumutandu-si" vocile simpaticelor personaje de animatie. De asemenea, realizatorii au depus o munca sustinuta pentru a imprima personajelor chiar si multe caracteristici ale actorilor. Astfel, Oscar este un Will Smith foarte reusit, in Lino il vedem pur si simplu pe Robert de Niro, Angelina Jolie si Renee Zellweger aparand de sub Lola si Angie.

Munca insa nu s-a oprit nicidecum aici. Realizatorii au dorit sa creeze in micul recif un univers care sa fie foarte apropiat de lumea subacvatica reala, incercand sa ii pastreze cat mai multe dintre caracteristici, dar in acelasi timp l-au transpus intr-o societate umana. Reciful are blocuri inalte, televiziune, reporteri, o ierarhie foarte apropiata de cea reala etc. Munca actorilor a fost si ea una deosebita, de multe ori ei interpretand aceeasi replica in multe moduri, lasand la aprecierea producatorilor alegerea celei mai potrivite variante.

Nominalizat la Premiul Oscar pentru cea mai buna animatie de lung metraj, Povestea unui rechin ii invita atat pe micii privitori, cat si pe cei mari, la 90 de minute de buna dispozitie, subiectul filmului fiind o pledoarie pentru evitarea minciunilor in orice situatie, sinceritatea si curajul fiind caile ce trebuie mereu urmate.


Imaginile prezentate pe aceasta pagina sunt (C)DreamWorks.POTI MERGE
GRATIS LA
DISNEYLAND
TAINELE SPORTULUI MINTII TAINELE
SPORTULUI
MINTII
SCOALA
DE FOTBAL
PENTRU COPII
TORTURI
PENTRU
ANIVERSARI
Copyright Editura IMPRIMA Conditii si drepturi de autor

Online: 2 utilizatori
Membri: